dilluns, 07 de Juliol de 2008
Enric Senabre
Article publicat al Setmanari El Punt. Edició País Valencià el 29/06/08


No se què deuen pensar els professionals de la moda de Supermodelo, potser critiquen el programa de la mateixa manera que OT és rebutjat per músics i cantants consagrats, però a mi, ho he de reconéixer, m'ha encantat. M'ha fet comprendre el món de la passarel•la d'una manera que abans no entenia i, fins i tot, rebutjava sense massa sentit; m'ha corregit estereotips arrelats en un inconscient col•lectiu difícil de depurar; m'ha acostat les persones que es dediquen a aquesta professió i m'ha contagiat l'estil elegant.
El programa te moltes virtuts, perquè no és un reality corrent, no abusa dels personatges ni els converteix en objecte d'ús, no entra en la vida privada dels concursants ni els humilia públicament. Potser l'element més ressenyable és haver fet aquesta edició mixta. En passades edicions només les dones podien ser models, reforçant l'estereotip de dona objecte, però en aquesta els productors han tingut l'encert d'incloure homes i dones en l'escola i això elimina de soca-rel qualsevol discriminació de gènere. Posats sensuals o provocadors perden el sentit sexista en trobar-te que homes i dones han de passar per les mateixes proves, i que això no implica en cap cas una conversió de la persona en objecte, sinó més aviat a l'inrevés, un joc d'aparences en el que la persona manté intacta la seua dignitat. Els mestres ajuden els concursants, els guien i els orienten en l'aprenentatge, quan han de valorar les diferents activitats, són mesurats i justos sense estalviar les crítiques necessàries per a millorar, i sense cridar com a bojos. A més a més, i per si faltava un dolç, l'alimentació i el pes dels participants és controlada i valorada en el context prioritari de la salut personal.
En resum, un encert de Quatro, que ha trobat el punt just entre l'esvalot continu d'OT i la somnolència de les telenovel•les, en un horari de difícil adequació.

Publicado por Enrisena @ 16:50  | Programaci?
Comentarios (0)  | Enviar
Comentarios