diumenge, 02 de Mar? de 2008
Enric Senabre
Article publicat al setmanari El Punt. Edició País Valencià, el 24/02/08

La proclamació de la independència de Kosovo, declarada unilateralment i retransmesa en directe, ha omplit les primeres dels informatius. La naturalitat amb què sembla que s’han produït els fets, contrasta amb la guerra que assotà el cor d’Europa amb motiu de la independència de Croàcia i Bòsnia, i desmunta un dels principals arguments que s’ha al·legat a casa nostra per negar el dret a la independència del País Basc o Catalunya; el perill de confrontació fratricida.

El fet que la notícia posa sobre la taula és evident i la comparació, inevitable, i per això la notícia és contada amb peus de plom per les diferents cadenes. La Primera obri l’informatiu amb l’alegria dels kosovars per l’anhelada independència, però immediatament assenyala que la postura del govern espanyol és la de no reconéixer el nou país, per si de cas alguna ment desviada se li havia acudit relacionar el fet amb la política estatal. TV3 mostra de la manera més freda possible els fets objectius, amb la confiança que els successos són prou evidents per conduir els pensaments dels televidents a les connexions més properes. Però els informatius de Canal 9 superen totes les expectatives, i donen la notícia com si del 9 d’Octubre es tractara, amb focs artificials i imatges de ciutadans alegres per la seua recuperada llibertat. Una entrevista a un ciutadà kosovar que resideix a Benidorm tanca la notícia de la secció d’internacional. Però ahí no queda la cosa, perquè immediatament comenten en un to clarament crític les declaracions de la delegada del govern basc, que no havia dit altra cosa que l’evidència de que no és tan difícil assolir la independència en aquesta Europa de les nacions. La guinda del pastís la posa el president Camps en un míting en el que reivindica sense escletxes l’espanyolitat de la nostra Comunitat. Per ofrenar noves glòries a Espanya, és clar!


Publicado por Enrisena @ 23:55  | ?tica
Comentarios (2)  | Enviar
Comentarios
Publicado por Invitado
dimecres, 26 de Mar? de 2008 | 17:16
?us heu parat a pensar que, des de l'?ptica valenciana, nosaltres som els serbis de Kossovo?
Publicado por Enric
dissabte, 29 de Mar? de 2008 | 19:31
Doncs no ho havia pensat, per? ara que ho dius... li ho farem saber de seguida als de Canal 9 i que continuen les comparacions! Ja ja ja