dissabte, 02 de Febrer de 2008
Enric Senabre
Article publicat al setmanari El Punt. Edició País Valencià, el 20/01/08
Tot i que l’audiència infantil representa un bon grapat d’hores d’emissió, no és freqüent trobar programes específicament produïts per aquest segment de població. Normalment els espais dedicats al públic infantil són un continu de productes envasats, comprats a baix preu o produïts amb escàs pressupost i menys imaginació. Sèries d’animació estrangera, repeticions de sèries pròpies o personatges sense gràcia que intenten sevir de fil conductor a una juxtaposició absurda, destarifada i absent de coherència interna.
Però de vegades trobem un bri d’esperança entre tanta distracció gratuïta, i havia de ser a Punt 2, el canal que serveix a la RTVV per a justificar el seu caràcter de televisió pública i en valencià. El món de Xicutel és un espai infantil amb clara vocació didàctica que no renuncia a la distracció ni a la imaginació. Tres originals personatges serveixen de fil conductor d’unes explicacions ben estructurades, clares i rigoroses, que utilitzen imatges sorprenents, dins d’una estètica inconformista, variada i sense concessions a la normalitat anihiladora dels somnis.
Els xiquets no són babaus i responen amb il•lusió a les propostes més agosarades que els proposen des de la televisió, però també són força influenciables i s’acostumen ràpidament als productes de fàcil consum. Per això és tan important formar-los el gust i acompanyar-los en el creixement personal. El món de Xicutel ho aconsegueix i demostra que la televisió no és enemiga de l’educació, més aviat al contrari, és un aliat insubstituïble i potent que col•labora en la difícil tasca d’aprendre amb fruïció.
Publicado por Enrisena @ 20:23  | Programació
Comentarios (0)  | Enviar
Comentarios