dimarts, 08 de Gener de 2008
Enric Senabre
Article publicat al setmanari El Punt. Edició País Valencià, el 30/12/07
Potser el matrimoni, com la democràcia, és la forma menys dolenta de convivència en parella, però si s’assembla a les “Escenas de matrimonio” que porta encapçalant els rànquings d’audiències des de l’estiu, aleshores l’infern és el lloc més agradable que existeix per a viure.
L’insult, el menyspreu o la ignorància omplen la convivència (!) de tres parelles de diferents edats en els schkets que Tele 5 fa totes les nits en forma de píndoles de fidelització d’audiències als cinc milions de telespectadors que s’enganxen al televisor mentre sopen en família. Suposem que la majoria pensaran que el seu matrimoni, tot i ser insatisfactori, és millor que el que apareix a la pantalla, o que de segur que el veí i la veïna són una còpia d’algun dels personatges que apareixen a la televisió. Curiosament la sèrie agrada especialment als menuts i als homes, la qual cosa ens dona la pauta interpretativa; un sainet tan increïble com irreal, un divertiment que no costa de seguir i que es concilia a la perfecció amb un zàping indolent i distret que deixa una dèbil empremta en la ment dels espectadors.
Deia Albert Camus que “devem utilitzar els nostres principis per a les grans coses. Per a les menudes, en tenim prou amb la misericòrdia”. En aquesta línia, millor llevar transcendència al que només és un divertiment de ficció, i aplicar la misericòrdia al mal gust i pèssim sentit de l’humor de cinc milions d’espanyols. En canvi, per a les coses reals millor fem servir els principis, posem-nos a fons a la tasca d’eradicar el maltractament i aconseguir un altre model de convivència.
Publicado por Enrisena @ 16:34  | sociologia
Comentarios (0)  | Enviar
Comentarios